Чт, 2024-03-28, 16:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
ТОП:
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » Новини науки і технології. А також останні новини, курси валют в Україні і прогноз погоди і цікаві тести.

Останні новини України, новини Росії, новини світу, новини економіки і кримінальні новини.
« 1 2 ... 102 103 104 105 106 ... 148 149 »


Автори нового дослідження, яке вже викликало суперечки в науковому середовищі, вивчили скелети двох схожих на шимпанзе істот, знайдених у Південній Африці 2008 року. Їхній вік оцінюють у два мільйони років.


Стефані Кінг із Сент-Ендрюського університету (Велика Британія) та її колеги спостерігали за 179 парами диких афалін біля берегів Флориди з 1988 до 2004 рік. Десять з них копіювали характерний "свист" одне одного, з допомогою якого дельфіни "представляються" співрозмовнику.



Нефункционирующий и неуправляемый американский исследовательский спутник UARS весом 6,5 тонны войдет в плотные слои атмосферы в конце сентября или начале октября. Возможно, отдельные его обломки не сгорят и рухнут на Землю.



Спостереження з космічної обсерваторії NASA SDO (Solar Dynamics Observatory) свідчать, що потужні вибухові процеси на Сонці - сонячні спалахи - приносять до межі земної атмосфери втричі більше енергії, ніж вважалося раніше.



Практично всі поклади золота на Землі та інших важких металів у земній корі та верхніх шарах мантії опинилися на поверхні планети завдяки масованому астероїдному "бомбардуванню", якому піддалася планета після "застигання" її ядра.


Американское аэрокосмическое агентство (NASA) опубликовало снимки поверхности Луны, на которых видны следы пребывания на спутнике американских астронавтов, прилетавших туда на "Аполлонах".



Первый в мире частный космопорт "Америка" готов на 90% - уже построены трехкилометровая взлетная полоса, футуристической формы терминал и куполообразный Космический командный центр.



Теорія відносності Ейнштейна описує гравітаційну взаємодію як викривлення простору-часу в присутності маси. Разом з тим з використанням даної теорії безпосередньо всередині масивних тіл виникають труднощі.



Американські вчені представили революційний пристрій - біопринтер, який функціонує за принципом звичайного офісного принтера, тільки замість тексту і картинок він друкує органи.



Раніше вчені заявили, що мільярди років тому в північній півкулі Марса існував цілий океан з водою, близькою до точки замерзання, і обширними льодовиками.






Тестовый запуск состоялся 11 августа и завершился неудачей. Самолет должен был достичь границ атмосферы Земли, а потом вернуться со скоростью около четырех миль в секунду (почти 6,5 км в секунду).


Біологи представили нову технологію, що дозволяє робити біологічні препарати прозорими. Науковці створили суміш з декількох компонентів, яка повністю видаляє з клітин організму пігмент, при цьому глибоко проникаючи в зразок.




Складність і гострота проблеми космічного сміття в поєднанні зі скороченням фінансування стає серйозною проблемою для NASA.



Науковці із США, Канади і Південної Кореї успішно випробували генномодифікований вірус для лікування раку.



Коли Місяць буде досить освоєний, то на ньому можуть з'явитися різні готелі. При цьому в місячних готелях будуть не тільки відпочивати, але і займатися сексом. За даними вчених, уже до кінця цього століття можна буде не тільки бувати на Місяці, а й жити на його поверхні.


Предшественники современного человека овладели достаточно сложной техникой ручного изготовления орудий труда и охоты из камня минимум на 160 тысяч лет раньше, чем предполагалось до сих пор.



Астрономи виявили в сузір'ї Лева зірку, яку досі просто не могли собі уявити. Зірка виявилася однією з найбідніших хімічними елементами важче гелію - з точки зору сучасної астрономії, таких зірок просто не може бути.



Британські науковці під керівництвом Нобелівських лауреатів Андрія Гейма та Костянтина Новосьолова знайшли спосіб збільшити швидкість інтернету за допомогою графена.


Австралийский фотограф-любитель Линкольн Харрисон проявил колоссальное терпение, чтобы снять движение звезд по ночному небу в течение длительного периода времени.



На Землю 17 вересня можуть впасти залишки шеститонного американського супутника UARS, запущеного в 1991 році. Апарат завершує свій політ в некерованому стані, повідомила американська Система контролю космічного простору (NORAD).